Info

Tietoa sukituksesta

Sukituksessa vanhan viemäriputken sisään asennetaan tähän käyttötarkoitukseen suunnitellulla epoksilla kyllästetty polyesterihuopasukka, jonka polyuretaanipintakalvo takaa liukkaan tasaisen virtauspinnan putken sisäpuolelle. Sukitus sopii lähes kaikenlaisille putkimateriaaleille ja on käytännössä uusi muoviputki vanhan putken sisään asennettuna.

Sukituksen työvaiheet (esimerkki omakotitalot, asuinhuoneistot)

1. Valmistelut

Työalueiden lattioiden, seinien ja kulkuväylien suojaus. WC-istuimien ja vesilukkojen irroitus.

2. Puhdistus

Viemäreistä puhdistetaan mekaanisesti kerrostumat, tukkeumat sekä muut epäpuhtaudet.

3. Kuvaus

Viemärit kuvataan ja niiden kunto arvioidaan. Kuvauksen perusteella tehdään suunnitelma työn toteutuksesta.

4. Sukitus

Linjakohtaisesti mitoitettu epoksikyllästetty polyesterihuopasukka asennetaan paineilman avulla vanhan putken sisään. Linja pidetään paineistettuna siihen asti kunnes kovettuminen on valmis. Reagointi ja kovettuminen tapahtuu höyryn tai veden avulla tai aikakovetteisesti. Tämän jälkeen haarakohdat avataan ja haaroihin asennetaan haarayhteet.

5. Dokumentointi

Valmis sukitus kuvataan ja työtuloksen laatu tarkastetaan.

6. Viimeistelytyöt

Vesikalusteet ja hajulukot asennetaan paikoilleen. Suojaukset poistetaan ja asennuspaikat siivotaan huolellisesti. Asiakkaalle toimitetaan tarvittavat työmaa-asiakirjat videotallenteineen.

Milloin viemärisaneeraus on ajankohtainen

Rakennusten viemäreiden elinkaari on keskimäärin 50 vuotta. Tämä on kuitenkin keskiarvo, joten viemäreiden kunto on aina kiinteistökohtainen. Viemäreiden kuntoon vaikuttavat useat eri tekijät joita mm. käytetyt materiaalit ja asennustavat, viemäreiden käyttötarkoitus ja kuorma, alueellinen maaperän ja veden laatu sekä viemäreiden huolto- ja kunnossapitohistoria.

Ensimmäiset kuntotutkimukset on suositeltavaa tehdä 25-30 vuoden kohdalla ja tämän jälkeen aina 5-8 vuoden välein.

Mikäli viemärit ovat odotetun elinkaarensa päässä tai viemäreissä on havaittu poikkeuksellisen paljon vuotoja, tukoksia ja muita ongelmia, voidaan isolla todennäköisyydellä sanoa että viemärisaneeraus on ajankohtainen.

Viemäreiden kuvaus paljastaa mahdolliset tukokset, halkeamat sekä muut ongelmat.