Taloyhtiöille

Kerros- ja rivitalojen viemäreiden sukitukset

Toteutamme jäte- ja sadevesiviemäreiden saneeraukset sukitusmenetelmällä mm. kerros- ja rivitaloissa. Sukitus soveltuu niin tontti-, pohja- kuin huoneistoviemäreidenkin saneeraukseen, kaiken kattavasti aina tuuletusviemäreistä kaupungin liittymään asti.

Kuvaus

Oli kyseessä yksittäisen ongelmakohdan paikantaminen tai isompien kokonaisuuksien kartoitus, niin kuvauspalvelumme auttaa.

Viemärin sukitus

Toteutamme viemärisaneeraukset sukitusmenetelmällä. Sukitus on perinteistä putkiremonttia nopeampi, edullisempi ja ekologisempi vaihtoehto.

Paikkaus- ja huoltotyöt

Teemme viemäreiden paikkaustyöt sekä erilaiset viemäreiden huoltotyöt kaikenlaisissa rakennustyypeissä.

Miksi valita sukitus

Viemäreiden sukitus on kustannustehokas, asukasystävällinen ja nopea tapa toteuttaa rivi-ja kerrostalon viemärisaneeraus. Sukitus on moderni menetelmä jolla saadaan uudenveroiset viemärit. Viemärien sukitus on perinteistä putkiremonttia huomattavasti edullisempi vaihtoehto, koska rakenteita tai asunnon pintoja ei tarvitse purkaa.  

Tavanomaisessa kerrostalokohteessa haitta-aika huoneistoa kohden on keskimäärin 5-10 päivää. Huoneistovaiheen aikana asunnossa voidaan asua lähes normaalisti, mutta saneerattavan asunnon viemäreitä ei voi käyttää. Pohjaviemäreiden sukituksen aikana voidaan asuinkerroksissa käyttää viemäreitä normaalisti, kellarikerrokseen asennettavan ohipumppausjärjestelmän johdosta. Toteutamme remontin asukkaille mahdollisimman vaivattomasti yksilölliset tarpeet huomioon ottaen. Pidämme asukkaat ajan tasalla kaikesta heihin liittyvästä mm. huoneistoa koskevista työvaiheista sekä viemäreiden käyttökielloista. Sukituksesta ei synny pölyä ja meluhaittakin on vähäistä.

Laaja yhteistyöverkosto mahdollistaa myös muiden korjausrakentamiseen liittyvien toimenpiteiden toteutuksen viemärisaneerauksen yhteydessä.

Edullinen

Perinteiseen putkiremonttiin verrattuna sukitus on huomattavasti edullisempi.

Nopea, siisti ja vaivaton

Remontin aikana voi asua kotona. Asuntokohtainen kesto keskimäärin 5-10 päivää. Väliaikaiset wc- ja suihkutilat.

Sukituksen työvaiheet yksittäisessä asunnossa

Tehokas vuosien saatossa hioutunut menetelmä, ammattitaitoinen henkilökunta sekä korkealaatuiset materiaalit takaavat projektin sujuvuuden ja laadukkaan lopputuloksen.

Valmistelut

Työalueiden lattioiden, seinien ja kulkuväylien suojaus. WC-istuimien ja vesilukkojen irroitus.

Puhdistus

Viemäreistä puhdistetaan mekaanisesti kerrostumat, tukkeumat sekä muut epäpuhtaudet.

Kuvaus

Viemärit kuvataan ja kuvauksen perusteella tehdään suunnitelma työn toteutuksesta.

Sukitus

Epoksikyllästetty polyesterihuopasukka asennetaan paineilman avulla vanhan putken sisään. Linja pidetään paineistettuna kunnes epoksi on kovettunut ja putki on saavuttanut lopullisen muotonsa. Haarat avataan ja haaroihin asennetaan mittatarkat haarayhteet.

Dokumentointi

Valmis sukitus kuvataan ja työtuloksen laatu tarkastetaan.

Viimeistelytyöt

Vesikalusteet ja hajulukot asennetaan paikoilleen. Suojaukset poistetaan ja asennuspaikat siivotaan huolellisesti.

Sukittamalla uusi putki vanhan sisään

Sukituksessa vanhan viemäriputken sisään asennetaan tähän käyttötarkoitukseen suunnitellulla epoksilla kyllästetty polyesterihuopasukka, jonka polyuretaanipintakalvo takaa liukkaan tasaisen virtauspinnan putken sisäpuolelle.

Saumaton ja kestävä rakenne

Sukituksessa vanhan putken sisään syntyy uusi saumaton itsekantava putki, jonka seinämävahvuus on 3-6 mm alkuperäisestä putkikoosta riippuen. Lattiakaivot saneerataan pääosin lattiakaivoinserttiä käyttäen ja haaroihin asennetaan tehdasvalmisteiset haarayhteet.

Soveltuu kaikille putkimateriaaleille

Sukitusmenetelmä sopii esimerkiksi valurauta-, muovi-, betoni- ja ruukkuputkiin, joiden halkaisija on 50mm ylöspäin. Tietyissä tilanteissa menetelmää voidaan hyödyntää myös pienemmissä putkissa.  Sukitettu vanha putki on uudenveroinen.

Laadukkaat tuotteet ja työkalut

Laadukkaan lopputuloksen takaa ammattitaitoinen henkilöstö sekä menetelmää varten kehitetyt ja testatut korkealaatuiset tuotteet ja erikoistyökalut.